מטעמי בריאות
עמוד הבית אודות סדנאות בישול ארוחות גורמה אוכל מוכן אירועים מתכונים מתכון בהתאמה אישית צור קשר

סלט ירקות קשים

פורסם בתאריך 5.7.2011 ע"י יעל שראל

בקיץ כולנו אוהבים הרבה סלטים – את המתכון לסלט הזה קיבלתי מחברתי גילה ומאז הוא מככב אצלי ואצל עוד רבים אחרים – הסלט בריא במיוחד כי הוא מכיל ירקות מכל הצבעים וזה דבר שאנחנו רוצים מאוד להכניס לתפריט שלנו – 5 צבעים – אדום, כתום, ירוק, לבן סגול. כל אחד מהצבעים מכיל פיטוכימיקל דומיננטי אחר. מחקרים מוכיחים כי הפיטוכימיקלים, על צבעיהם השונים, פועלים יחד עם הרכיבים הנוספים בירקות, וחיוניים לשמירה על בריאות הגוף ולהגנה מפני תהליכי הזדקנות ומחלות.

 

סלט צבעוני מירקות קשים

 

מצרכים

ברוקולי

כרוב אדום/סגול

כרוב לבן

סלרי גבעולים

פלפלים צבעוניים

כרובית

גזר

 

לקישוט

גרעיני דלעת או חמניות

 

לרוטב

 1/3 כוס שמן זית

1/4 כוס רוטב סויה

מיץ מלימון אחד (כ- 1/4 כוס)

2 כפות סוכר חום

 

אופן ההכנה

לחתוך אל כל הירקות לקוביות בגודל כ-1X 1 ס"מ – אני עושה זאת עם קוצץ הירקות.

לערבב את כל חמרי הרוטב.

לשפוך את הרוטב על הסלט כחצי שעה לפני ההגשה.

את הזרעונים לפזר ממש לפני ההגשה.

 

 

סלט ירקות קשים

מאמרים  |  סדנאות בישול | לקוחות ממליצים  | סדנאות בישול צמחוניות | סדנאות בישול טבעוניות | סדנאות בישול ללא סוכר | אוכל מוכן לחגים