פאטה טופו
ועדשים בטעם כבד
מצרכים
1 כוס עדשים חומות שהושרו במים לשעה
מסוננות
2-3 כפות שמן זית
2 בצלים בינוניים, קלופים וחתוכים
לקוביות קטנות
200 ג' טופו במרקם רך, מגורד בפומפיה
גסה
1 כפית כמון
1 כפית בהרת
1 כפית סוכר חום
3 כפות יין אדום
1 כף ברנדי
בצל ירוק לקישוט
אופן ההכנה
- לבשל את העדשים במים רותחים עד שמתרככים – כ-20 דקות
- מחממים את השמן במחבת ומזהיבים את הבצל.
- מוסיפים את הטופו המגורד והעדשים ומערבבים ומבשלים עוד כ-3-4 דקות.
- מוסיפים את התבלינים עוד כ-3 דקות עד שעולה ניחוח ומוסיפים את היין
והברנדי לעוד כשתי דקות עד שאין נוזלים.
- מסירים מהאש ומצננים.
- מעבירים את כל התערובת למעבד מזון ומעבדים למחית חלקה
- מרפדים תבנית בנילון נצמד ומהדקים את הפאטה ומאכסנים במקרר.
- להפוך על צלחת הגשה יפה ולקשט בבצל ירוק.
הצעה
אפשר להכין במנות אישיות בתוך כוסות יפות
באותו אופן עם הניילון הנצמד.
אפשר להגיש עם ריבת בצל מתובלת.
ריבת בצל –
3 בצלים קצוצים (אני מעדיפה בצל סגול) 3
כפות סוכר חום כף סילאן לאדות עד שנעלמים כל הנוזלים ונעשה קרמלי. להוסיף ציפורן
טחון והל טחון ואפשר גם מעט צילי חריף טחון.
תאמינו לי – תכפילו ותשלשו את הכמות,
אחרת לא תטעמו מזה.