מטעמי בריאות
עמוד הבית אודות סדנאות בישול ארוחות גורמה אוכל מוכן אירועים מתכונים מתכון בהתאמה אישית צור קשר

פאטה טופו ועדשים

פורסם בתאריך 17.3.2016 ע"י יעל שראל

פאטה טופו ועדשים בטעם כבד

מצרכים

1 כוס עדשים חומות שהושרו במים לשעה מסוננות

2-3 כפות שמן זית

2 בצלים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

200 ג' טופו במרקם רך, מגורד בפומפיה גסה

1 כפית כמון

1 כפית בהרת

1 כפית סוכר חום

3 כפות יין אדום

1 כף ברנדי

בצל ירוק לקישוט

 

אופן ההכנה

  1. לבשל את העדשים במים רותחים עד שמתרככים – כ-20 דקות
  2. מחממים את השמן במחבת ומזהיבים את הבצל.
  3. מוסיפים את הטופו המגורד והעדשים ומערבבים ומבשלים עוד כ-3-4 דקות.
  4. מוסיפים את התבלינים עוד כ-3 דקות עד שעולה ניחוח ומוסיפים את היין והברנדי לעוד כשתי דקות עד שאין נוזלים.
  5. מסירים מהאש ומצננים.
  6. מעבירים את כל התערובת למעבד מזון ומעבדים למחית חלקה
  7. מרפדים תבנית בנילון נצמד ומהדקים את הפאטה ומאכסנים במקרר.
  8. להפוך על צלחת הגשה יפה ולקשט בבצל ירוק.

הצעה

אפשר להכין במנות אישיות בתוך כוסות יפות באותו אופן עם הניילון הנצמד.

אפשר להגיש עם ריבת בצל מתובלת.

 

ריבת בצל

3 בצלים קצוצים (אני מעדיפה בצל סגול) 3 כפות סוכר חום כף סילאן לאדות עד שנעלמים כל הנוזלים ונעשה קרמלי. להוסיף ציפורן טחון והל טחון ואפשר גם מעט צילי חריף טחון.

תאמינו לי – תכפילו ותשלשו את הכמות, אחרת לא תטעמו מזה.

פאטה טופו ועדשים

מאמרים  |  סדנאות בישול | לקוחות ממליצים  | סדנאות בישול צמחוניות | סדנאות בישול טבעוניות | סדנאות בישול ללא סוכר | אוכל מוכן לחגים