מטעמי בריאות
עמוד הבית אודות סדנאות בישול ארוחות גורמה אוכל מוכן אירועים מתכונים מתכון בהתאמה אישית צור קשר

קינוחים כשרים לפסח

פורסם בתאריך 27.3.2012 ע"י יעל שראל

קינוח טפיוקה קר/חם

 

מצרכים

1/2 כוס טפיוקה

2 כוסות מים

4 כפות סוכר/ ניתן להחליף ב3 כפות סירופ אגבה

1 פחית חלב קוקוס

1/2 כפית תמצית וניל טהור.

פרי כלשהו חתוך כמו תותים, פסיפלורה, פטל

אפשר לקצוץ פיסטוקים לקישוט

 

אופן ההכנה

לבשל טפיוקה עם מים על אש בינונית עד שהגרגרים שקופים – כ-20 דקות והתערובת מסמיכה.

להוסיף סוכר/אגבה

להוסיף את חלב הקוקוס

ולבשל עוד מספר דקות.

לקרר מעט ולמזוג לגביעים אישיים קטנים.

להוסיף פסיפלורה או פטל או כל פרי שמתחשק, או את שבבי הפיסטוק.

 

מלבי חלב קוקוס

אפשר להחליף את הטפיוקה בקורנפלור – 4 כפות

להוסיף כמה טיפול תמצית ורדים (להיזהר - לא יותר מידי, זה נהיה מר) ולוותר על  הוניל

על מלבי לפזר רק פיסטוקים – הפירות פחות מתאימים.

 

 

קינוחים כשרים לפסח

מאמרים  |  סדנאות בישול | לקוחות ממליצים  | סדנאות בישול צמחוניות | סדנאות בישול טבעוניות | סדנאות בישול ללא סוכר | אוכל מוכן לחגים