מטעמי בריאות
עמוד הבית אודות סדנאות בישול ארוחות גורמה אוכל מוכן אירועים מתכונים מתכון בהתאמה אישית צור קשר

10 טיפים למעבר לאכילת אוכל בריא ולחיים בריאים

פורסם ע"י יעל שראל בתאריך 20/10/2012

טיפים למעבר לאוכל בריא ולחיים בריאים...

 אכילה בריאה

  1. תאמינו או לא – עבורי הכלל החשוב ביותר הוא שהאוכל יהיה טעים!!! אם לא לא תאכלו אותו או לפחות לא לאורך זמן.
  2. אוכל שאתם הכנתם או קניתם ממישהו שמכין אוכל ביתי מחומרי גלם טבעיים (לא מעובדים).
  3. התפריט צריך לכלול את כל אבות המזון כולל מגוון ויטמינים ומינרלים .
  4. תפריט עשיר בסיבים תזונתיים – דגנים מלאים, הרבה ירקות וכמות מאוזנת של פירות. אם תקפידו לאכול ירקות מכל חמשת הצבעים תשיגו את שני הסעיפים האלו יחדיו.
  5. לאכול ארוחות מסודרות לא גדולות אבל הרבה ארוחות – 3 ארוחות ו-2 ארוחות ביניים.
  6. להרבות בשתיית (לא משקאות משתנים כמו קפה, תה, קולה ובירה), תה צמחים ומים.
  7. לעסוק בפעילות גופנית המותאמת למצב הבריאות. וכדאי להוסיף גם משהו לשלוות הנפש כמו מדיטציה, יוגה, צי קונג.

 

עד כאן דברים כלליים שיעזרו לכם לכוון את עצמכם לאורח חיים בריא בכלל ואוכל בריא בפרט.

בנוסף:

  1. להמעיט בשומנים מהחי (זה לא אומר בהכרח להיות צמחוניים, כדאי להכניס מנות צמחוניות כחלק מהתזונה וללמוד לבחור את החלבונים מהחי הבריאים יותר)כמו כן לצרוך שמן זית מכבישה קרה.
  2. להימנע ככל האפשר מפחמימות פשוטות – סוכר, קמח לבן (כולל כל המאפים שעשויים מקמח לבן). ולהרבות בפחמימות מורכבות – אורז מלא, חיטה מלאה, כוסמין, פסטה מקמח מלא.
  3. מבחינת צורת בישול בריאה – לפי סדר העדיפות: אידוי, אפייה, בישול, הקפצה וטיגון קל. טיגון בשמן עמוק הוא לא אופציה בכלל.

מאמרים  |  סדנאות בישול | לקוחות ממליצים  | סדנאות בישול צמחוניות | סדנאות בישול טבעוניות | סדנאות בישול ללא סוכר | אוכל מוכן לחגים